miercuri, 20 ianuarie 2016

COSMOS (1) : CALEA LACTEE

   Cosmos: O odisee spațio-temporală cu titlul original Cosmos: A Spacetime Odyssey, este un documentar științific format din 13 episoade. Documentarul este prelucrat după versiunea mai veche Cosmos: o călătorie personală prezentat de Carl Sagan în 1980. Acesta din urmă însă este actualizat cu ultimele descoperiri din domeniul știintific și cu imagini mult mai clare și detaliate, precum și multe efecte speciale prelucrate pe calculator. Documentarul este prezentat de Neil deGrasse Tyson, care a rămas profund impresionat de documentarul inițial prezentat de Carl Sagan.


   Tyson deschide primul episod menționând importanța care a avut-o documentarul inițial prezentat de Carl Sagan. Avem ocazia să vedem unde este locul Pământului în Univers. De-a lungul istoriei însă Pământul nu a fost mereu perceput ca în ziua de azi, iar Giordano Bruno, cel care a avut geniala idee că Pământul nu este în centrul Universului a trebuit să îndure persecuțiile Bisericii Catolice, întru-cât teoria sa contrazicea creația biblică.

   Documentarul ne aduce cu picioarele pe pământ și în ceea ce înseamnă  statul nostru efemer în Univers, făcând o comparație cu un an calendaristic, și anume dacă Big Bang-ul s-ar fi produs pe 1 ianuarie, toată evoluția oamenilor pe acest pământ s-ar fi produs în ultima secundă din ultimul minut de pe 31 decembrie.

Vizionare Plăcută !


PS (părere personală): Recomand ca informația vizuală oferită de acest video și de următoarele din această serie să vă fie un punct de plecare spre cunoașterea holistică a COSMOSului.  Privește dincolo de aparențe, folosește discernământul și dezvoltă-l, astfel vei fi LIBER.

Sursa : http://www.descoperauniversul.ro/cosmos-calea-lactee