miercuri, 15 noiembrie 2017

Interviul ND (64) : Ellen Emmet (Yoga non-dualității)


    Intuiția cea mai profundă a lui Ellen a fost confirmată când l-a întâlnit cu profesorul ei,  Francis Lucille . În prezența sa, ea a recunoscut natura eternă, nelimitată și universală a realității noastre comune. De-a lungul multor ani, înțelegerea ei s-a adâncit pentru a atinge toate nivelele de experiență. Procesul de aliniere și stabilizare a tuturor aspectelor vieții sale la această înțelegere a continuat să se desfășoare de atunci.
   În copilărie, Ellen îi plăcea să se miște și să danseze. Ea știa fără cuvinte bucuria și transparența nelimitată în care corpul se dizolva când era liberă și viu.
   Ca adolescent și de tânăr adult, ea a simțit și experimentat acut suferința prin corpul ei.
   Astfel, experiența pe care noi o numim corp a fost întotdeauna centrală pentru toate experiențele lui Ellen, atât în ​​ignorarea, cât și în recunoașterea adevăratei noastre naturi.
   Astăzi, Ellen oferă întâlniri și retrageri în Corpul de Trezire, împărtășind o explorare directă a realității provenită din tradiția Shivaismului din Kashmir și autoinvestigarea, transmisă prin Francis Lucille și legătura lui .  

   În plus, are o practică privată ca psihoterapeut și facilitator al Mișcării Autentice.   Formarea ei în Dans-Mișcare și psihologie transpersonală este modelată pe înțelegerea non-duală.
   Ellen locuiește în Oxford împreună cu soțul ei, Rupert Spira, de asemenea un profesor în tradiția non-dualității.
   Acreditări: Diplome de master în Terapia de Mișcare a Dansului (Universitatea New York) și Psihologia transpersonală (Universitatea John F. Kennedy, CA). Certificat în analiza de mișcare Laban.

    Interviul cu Ellen Emmet, cuprinde următoarele întrebări :  
*  Ce este yoga non-dualității? Oare corpul devine profesorulCum lucrați cu tiparele somatice care perpetuează simțul separării? Cum putem să folosim corpul pentru a explora ceea ce este dincolo de corp? Ce spuneți despre sentimentele de tristețe? Cum se face că acceptarea acestor emoții diminuează acapararea lor asupra noastră? Ce vor să spună învățăturile advaita când spun "tu nu ești corpul" ? Deschiderea non-duală este același lucru cu deplasarea într-o activitate încorporată? Cum aplicați experiența yoga non-duală, în activitatea de zi cu zi?  *


Vizionare Plăcută ! 


Link alternativ :    https://goo.gl/et9v1j .

Cu Lumină în Pace și Iubire !
Paul Paulică

  Surse   scienceandnonduality.com