miercuri, 25 octombrie 2017

Interviul ND (63) : Rupert Spira (4) (non-dualitate, creștere personală, conștiință personală)


    Rupert Spira este un profesor yoga al tradiției non-dualiste a sivaismului kashmirian și terapeut. S-a născut în 1960 în Anglia, locuiește în Oxford, cu soția lui, Ellen și fiul sau MatthewDe asemenea oferă workshopuri, întâlniri diverse și retrageri în toată lumea. 
   Cu poezia lui Rumi s-a întâlnit pe când avea doar 15 ani. La scurt timp după această întâlnire a învăţat dansul sacru specific credinței sufi, Mevlevi, un dans-rugăciune şi meditaţie. A urmat întâlnirea cu primul său profesor, dr. Francis Roles, fost student al lui Shantananda Saraswati, Shankaracharya Nordului Indiei. Sub îndrumarea dr. Roles, Rupert Spira a învăţat meditaţia cu mantre, dar şi despre Advaita sau Non-dualitate. Aceasta a constituit fundația practicii sale pentru următorii 25 de ani.

    Interviul cu Rupert Spira, cuprinde următoarele întrebări :  


* Cum afectează realizarea non-dualității expresia individualității? Dispare personajul nostru după realizare Interesul pentru creșterea personală și creștere continuă după realizare? Noi avem așteptări greșite despre modul cum s-ar presupune că ar trebui să se comporte învățătorii spirituali? Este dezvoltarea personală o condiție necesară pentru realizare? Care este adevărata bază pentru prietenie sau intimitate? Conștiința personală poate fi separată de conștiința absolută?  *


Vizionare Plăcută !




Link alternativ :  https://goo.gl/KJHYXW

Cu Lumină în Pace și Iubire !
Paul Paulică

  Surse   scienceandnonduality.com