vineri, 3 octombrie 2014

Interviul săptămânii (11) : JEFF FOSTER (2009). Ce este non-dualitatea ?

  Jeff Foster  a studiat astrofizica la Universitatea din Cambridge. La douăzeci de ani, după o lungă perioadă de depresie și boală, el a devenit dependent de ideea de "iluminare spirituală" și s-a angajat într-o căutare spirituală intensă pentru adevărul ultim al existenței.
 Căutarea spirituală s-a prăbușit cu recunoașterea clară a naturii non-duală a tot ceea ce este, și descoperirea extraordinarului în ordinar. În claritatea acestei viziuni, viața a devenit ceea ce a fost întotdeauna : intim, deschis, iubitor și spontan, iar Jeff a fost lăsat cu o înțelegere profundă a iluziei  din spatele tuturor cauzelor suferințelor umane, și iubirea momentului prezent.

Jeff  deține în prezent întâlniri, se retrage și are sesiuni private individuale în întreaga lume, ușor dar direct arătând oamenilor profunda acceptare inerentă în momentul prezent.

   Interviul cu  Jeff Foster, cuprinde următoarele întrebări :


* Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ?  Oare există un făptuitor ?  Oare există un asemenea lucru numit iluminare ?  De ce ar vrea ego-ul să se elimine singur ?  Oare există liber arbitru ? De ce experimentăm o complexitate atât de mare ? Ce anume există anterior conștiinței ?  Oare există măcar o cale de urmat ? *


Cu Lumină în Pace și Iubire !

Paul Paulică

  Sursa :  scienceandnonduality.com