marți, 28 octombrie 2014

POLARITĂȚILE DIN JURUL NOSTRU

    Tot ceea ce vedem în jurul nostru, este polarizat feminin sau masculin.
   Ceea ce dă, fiind purtător al plinului, este masculin; ceea ce nu are și atrage, ca să-și umple golul sau golurile, este feminin.

    Însăși structurile sexuale, care fac diferențierea între femei și bărbați, sunt configurate în acest fel: bărbatul are organele sexuale în afara corpului, în timp ce femeia, în interior; funcțional, bărbatul dă, prin ejaculare, la nivel fizic, iar psihic, prin atitudinea de vânător, de căutător, de activ și dominant, în timp ce femeia, atât structural, cât și funcțional se manifestă în interior, ea atrage, așteaptă, are nevoie, primește, pentru a se umple cu esența masculină, care o completează, care o împlinește.

   De aici înțelegem cele două forțe fizice, cea centrifugă, masculină, care “fuge de centru”, aceasta fiind manifestarea masculină, care se dăruiește pe sine în exterior, forța feminină fiind cea centripetă, “de aducere la centru” sau de atragere.

    Aceste două forțe sunt generate ca forțe motrice ale dinamicii dintre cele două polarități și le vom întâlni în toată lumea 3D, pentru că tocmai pe funcționarea și efectele lor este concepută manifestarea în dimensiunea a treia și nu doar.

    Le regăsim în întreaga matrice a Creației, pe toate nivelele ei, dar și în ipostazele Divine, căci Dumnezeu în ipostaza Sa masculină se dă pe Sine în exterior, concepând Creația, în timpul Expirației lui Brahma, în timp ce, în ipostaza Sa feminină, atrage, prin inspirație, întreaga Creație înapoi în Sine.

    În mod similar, și noi experimentăm existențe feminine și masculine în întrupările noastre succesive. Nici un spirit nu experimentează doar varianta masculină sau doar varianta feminină! Tocmai alternanța celor două ne dă posibilitatea să aducem echilibrul în noi.

     Dar, așa cum spuneam, totul în jurul nostru poartă amprenta acestei polarizări.

 Astfel, Soarele, purtător al luminii și căldurii, pe care le dăruiește în exterior, este masculin. Luna, având nevoie de lumina, pe care o primește, este feminină. Zodiacal, cei care au Soarele au forta, care este o reprezentare masculină, iar cei care au Luna, au sensibilitatea specific feminină.
  Planetele au și ele polarizare fie feminină, fie masculină, funcție de elementele dominante și de funțiile planetelor.

    Punctele cardinale sunt polarizate: estul și sudul, având lumină și căldură, sunt masculine, în timp ce nordul și vestul, mai întunecoase și mai reci, sunt feminine.

  Anotimpurile, la fel: primăvăra și vara sau anotimpul cald, acolo unde sunt doar două anotimpuri, sunt polarizate masculin, iar toamna și iarna ori anotimpul rece, au polarizare feminină.

  Ziua este polarizată masculin, iar noaptea, feminin.

 Plantele, copacii, au polarizări feminine sau masculine, funcție de rolurile lor.

    Atitudinile noastre, comportamentele, sunt, de asemenea, preponderent feminine sau masculine.

    Matricile noastre energetice au și parte feminină și parte masculină; dar aceasta este deja o altă temă, pe care o vom aborda în cadrul altei discuții.

    Putem căuta femininul și masculinul în tot ceea ce ne înconjoară și vom înțelege mai bine cum funcționează lumea.






   Cu Lumină în Pace și Iubire !

Sursa : astrocafe.ro