marți, 21 octombrie 2014

A surâde înseamnă a obţine non-dualitatea

   "Surâsul Interior este foarte simplu în sine, dar afectează multe dintre nivelurile noastre biologice, psihologice şi corpurile noastre subtile superioare – spiritualitatea noastră. 
     Surâsul Interior pătrunde în acest ocean interior de chi pentru a iradia prin straturile corpurilor noastre de energie interne şi prin toate straturile fizice dense ale corpului. Prin practică Surâsul Interior străbate, în cele din urmă, dincolo de epidermă pentru a iradia o coerenţă pură în stratul exterior al câmpului de chi al lumii naturale. Şi acest lucru îl realizează fără să utilizeze nici un concept ! Aceasta se întâmplă pentru că Surâsul Interior izvorâşte din inimă, care nu gândeşte în imagini şi concepte. Percepe direct prin rezonanţă şi împărtăşire în straturile adânci ale sentimentului. Surâsul exterior- prin contrast- este reacţie a creierului la un anume fenomen din mediul apropiat. Surâsurile exterioare spun ceva de genul : Salut, eu mă simt bine, tu te simţi bine, nu te lua de mine, te rog”. Sau „ te rog să mă placi şi tu pentru că eu te plac”. Aici e vorba de o dualitate subtilă – ego, vs. lumea ca ceva separat de ego. Surâsul Interior este foarte simplu şi se bazează pe o practică non-duală, dar fără teorii intelectuale şi mistificare transcedentală sau zeificare care însoţesc non-dualismul în India sau Tibet.   

  Surâsul Interior izvorăşte din adâncul fiinţei, s-ar putea spune că este un surâs al întregului ansamblu corp-minte. Aceasta înseamnă un surâs al celor trei creiere. Conform învăţătuii vechilor înţelepţi, noi avem trei creiere – creierul abdominal, creierul cardiac şi creierul din cap. Acest concept este treptat confirmat de cercetarea ştiinţifică modernă. Dar adevăratul Surâs Interior provine din cel mai adânc nivel al nostru, un spaţiu aflat mai în profunzime decât aceste trei creiere. Este un sentiment mai profund care emană din sufletul nostru sau din esenţa fiinţei noastre şi nu din vreun creier. Fiinţa noastră interioară mai este denumită uneori stare non mentală. S-ar putea aprecia că e simplu să intri în starea fără minte, literal „ fără creier”. Dar nu e uşor deloc. Mai întâi trebuie eliberate nodurile energetice şi psihice care leagă cele trei creiere. Surâsul exterior poate fi un pas pozitiv în această direcţie. E mai bine decât să trăieşti cu o încruntare exterioară permanentă. Dar surâsul exterior este prea rapid, răsare iute, e acolo zici „hei, l-ai prins ?”, mulţumesc, şi gata, a dispărut. Surâsul exterior e numai la suprafaţa epidermei. Adesea este doar o manipulare. 

  Surâsul Interior real este o tehnică care trebuie cultivată pentru a pătrunde cu adevărat în toate nivelurile sinelui controlate de cele trei creiere. Dar atunci când inteligenţa organelor tale vitale surâde, când sângele tău surâde şi când oasele tale şi cele trei creiere şi toate celulele tale surâd. El îşi continuă drumul chiar dacă nu există nici un zâmbet pe faţă. E ca o locomotivă sau un tren pe care îl pui în mişcare şi are propria lui greutate, este ca o roată volantă care se mişcă într-una după ce i-ai imprimat mişcarea de pornire. El generează o frecvenţă combinată a lui jing, chi, shen – termenii taoişti pentru substanţă, respiraţie şi spirit – într-o singură undă zâmbitoare care durează mult şi pătrunde mai adânc decât orice surâs exterior. Acest lucru îl descoperă acum prin cercetarea undelor emise de creier în cursul practicii taoiste. Noi nu avem nevoie de aparate pentru a verifica aceste lucruri pentru că le putem verifica direct. Ansamblul minte-corp este laboratorul nostru, nu avem nevoie de oameni de ştiinţă care să ne spună că chi kung-ul merge şi că ne ajută să ne simţim bine. Această nevoie de măsurare a feedback-ului este o manifestare a dependenţei a creierului din cap. Mintea din cap are o nevoie constantă de a absorbi informaţii ca şi cum ar fi un pacificator pentru corpul nostru mental. Aşa că plătim oamenilor de ştiinţă o groază de bani ca să ne testeze şi să ne spună că ne simţim bine. Oare n-ar fi mai bine ca aceşti oameni de ştiinţă să practice ei înşişi, să le experimenteze direct ?


(Michael Winn – Surasul interior)"


Cu Lumină în Pace și Iubire !

Sursa : http://www.acumsiaici.ro/2011/a-surade-inseamna-a-obtine-non-dualitatea/