miercuri, 27 ianuarie 2016

COSMOS (2) : CE FAC MOLECULELE

  Al doilea episod al seriei explică originea vieții și evoluția. Tyson explică atât selecția artificială cât și înmulțirea selectivă, folosind exemplul domesticirii lupilor și transformarea acestei specii în câini, sau selecția naturală ce a dus la transformarea urșilor bruni în urși polari. Ne este prezentat cum functionează ADN-ul, genele sau mutațiile și cum acestea au dus la diversificarea speciilor de pe Pământ.
   Moderatorul ne prezintă extincția anumitor specii precum și cinci mari extincții în masă care au nimicit numeroase specii de pe Pământ. Ne este prezentată posibilitatea vieții pe alte planete precum luna lui Saturn, Titan. Printr-o animație ne este explicată evoluția unei celule până la noi, oamenii din prezent.


    Cosmos: O odisee spațio-temporală cu titlul original Cosmos: A Spacetime Odyssey, este un documentar științific format din 13 episoade. Documentarul este prelucrat după versiunea mai veche Cosmos: o călătorie personală prezentat de Carl Sagan în 1980. Acesta din urmă însă este actualizat cu ultimele descoperiri din domeniul știintific și cu imagini mult mai clare și detaliate, precum și multe efecte speciale prelucrate pe calculator. Documentarul este prezentat de Neil deGrasse Tyson, care a rămas profund impresionat de documentarul inițial prezentat de Carl Sagan.

Vizionare Plăcută !


 
PS (părere personală): Recomand ca informația vizuală oferită de acest video și de următoarele din această serie să vă fie un punct de plecare spre cunoașterea holistică a COSMOSului. 
 Privește dincolo de aparențe, folosește discernământul și dezvoltă-l, astfel vei fi LIBER.

Sursa :
 http://www.descoperauniversul.ro/cosmos-ce-fac-moleculele