vineri, 13 martie 2015

Interviul săptămânii (34) : RUPERT SPIRA (2) ( Despre non - dualitate )

    Rupert Spira este un profesor yoga al tradiției non-dualiste a sivaismului kashmirian și terapeut. S-a născut în 1960 în Anglia, locuiește în Oxford, cu soția lui, Ellen și fiul sau MatthewDe asemenea oferă workshopuri, întâlniri diverse și retrageri în toată lumea. 
   Cu poezia lui Rumi s-a întâlnit pe când avea doar 15 ani. La scurt timp după această întâlnire a învăţat dansul sacru specific credinţei sufi, Mevlevi, un dans-rugăciune şi meditaţie. A urmat întâlnirea cu primul său profesor, dr. Francis Roles, fost student al lui Shantananda Saraswati, Shankaracharya Nordului Indiei. Sub îndrumarea dr. Roles, Rupert Spira a învăţat meditaţia cu mantre, dar şi despre Advaita sau Nondualitate. Aceasta a constituit fundaţia practicii sale pentru următorii 25 de ani.

   Interviul cu   Rupert Spira, cuprinde următoarele întrebări :  

  Eu sunt aici, tu ești acolo. Care este diferența dintre noi doi ?  Oare putem învăța, din experiența noastră, despre  ceea ce este atemporal și neschimbat ?  Oare descrierea propriei experiențe este numai o altă poveste ?  Oare se poate face ceva ?  Oare perspectiva finalului căutării crează o altă căutare ?  Oare avem nevoie de acest colaps pentru a sesiza iubirea ?  Oare e necesar să devenim un val separat, ca să ne dăm seama că facem parte din ocean ?  Oare putem afla, vreodată, dacă suntem iluminați sau nu ?  Ce anume este iubirea ?  Oare putem exprima iubirea ?    *

VIZIONARE PLĂCUTĂ Cu Lumină în Pace și Iubire !
Paul Paulică

  Surse   scienceandnonduality.com