vineri, 6 martie 2015

Interviul săptămânii (33) : ROBERT LANZA ( Biocentrismul )

   Am fost învățați că suntem doar o aglomerație de celule și că murim atunci când corpul nostru se învechește. Și de aici ... sfârșitul poveștii. O serie de experimente științifice sugerează însă că de fapt, credința noastră în moarte pornește de la o premisă falsă.

  Potrivit Biocentrismului, spațiul și timpul nu sunt ceea ce credem noi. Tot ceea ce experimentezi acum nu este decât un vârtej de informații care se întâmplă în creierul tău. Spațiul și timpul sunt doar instrumente care te ajută să ordonezi totul ... Imortalitatea nu presupune o existență perpetuă în timp, fără sfârșit, ci mai degrabă înseamnă existența în afara timpului : 


  „Nu ești un simplu obiect, ești o ființă specialăafirmă Robert Lanza. Potrivit Biocentrismului, nimic nu există fără conștiință. Spațiul și timpul nu sunt obiecte, ci mai degrabă niște instrumente pe care mintea noastră le folosește pentru a da un sens existenței. Moartea nu există într-o lume fără spațiu și timp.


 Este interesantă legătura care există între această teorie și spiritualitate. Cunoscutul lider spiritual Deepak Chopra a apreciat că această teorie a biocentrismului este congruentă cu tradițiile și viziunea înțeleaptă a populațiilor antice despre lume. Conștiința concepe, guvernează și se transformă în lumea fizică. Ea este terenul Existenței, unde atât realitatea obiectivă, cât și cea subiectivă iau naștere.

 Robert Lanza este doctor în științe și șeful echipei de cercetare la Institutul Advanced Cell Technology, este de asemenea profesor asociat la Wake Forest University School of Medicine.

http://www.robertlanzabiocentrism.com/category/news/

    Interviul cu  Robert Lanza, cuprinde următoarele întrebări :  

  Ce anume este biocentrismul ?  Cum poate biocentrismul să facă asta ?  Oare este vremea unei noi paradigme ?  Ce anume sunt spațiul și timpul ?  Oare realitatea depinde de spațiu și timp ?  Oare viața este ceva predeterminat ?  Oare conștiința apare în creier sau este încorporată în Univers ?  Oare putem depăși logica spațio-temporală ?  Ce anume este viața ?  Oare numai oamenii percep conștiința ? Oare observatorul și obiectul observării sunt separați ?  Cum rămâne cu cercetarea dumneavoastră asupra celulelor stem ?  Cum v-ați început cariera academică ?  *


 VIZIONARE PLĂCUTĂ