vineri, 25 iulie 2014

Interviul săptămânii (1) : LOIBON LE BAABA (2009). Ce este non-dualitatea ?

     Loibon este un titlu care înseamnă șaman, profesor, sau păstrător de medicină. Aceasta se referă la un izvor de conștiință ancestral, sau Dumnezeu. Loibon încearcă să ajute pe oameni să vadă lucrurile dintr-un mod tribal primitiv de a gândi, care include orice mod posibilă cale de a gândi, dincolo de orice doctrină sau dogmă.
   Loibon Le Baaba aduce literalmente osul morții prin intermediul ciclului de viață, unitate, ecologie, inseparabile de Eu, de mine,de tine, de ai tăi. Vânătoarea de capete (headhunting) și a ucide în luptele tribului sunt discutate în mod inteligent și ca parte a ciclului de viață. Ești sau nu ești de neînlocuit? Aflați în continuare. Loibon este un profesor puternic și provocator.
      Interviul cu  Loibon Le Baaba, cuprinde următoarele întrebări :

* Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ?  Oare există un creator ? Deci, nu e nimic de făcut ? Încotro se îndreaptă evoluția ? Care este perspectiva tribală asupra non-dualității ? Oare limba este o barieră în calea înțelegerii, în societatea tribală ? Care este contextul vânătorii de capete în societatea tribală ? *


 Cu Lumină în Pace și Iubire ! 

Paul Paulică

Sursa : scienceandnonduality.com