vineri, 7 noiembrie 2014

Interviul săptămânii (16) : JOHN J. PRENDERGAST . Ce este non-dualitatea ?

   John  J. Prendergast este nativ din San Francisco Bay Area, a primit diploma de licență la UC Santa Cruz, masteratul și Ph.D. de la California Institute of Integral Studies. Este licentiat în Marriage and Family Therapist, căsătorit și tatăl unui fiu adult. Deține un cabinet de psihoterapie privată în San Rafael și fost profesor de psihologie la California Institute of Integral Studies
   Interesul său în "spiritualitate", a precedat studiile sale formale în psihologie. A început o practică  de meditație regulată în 1970 și a avut o carieră scurtă ca un profesor dTranscendental Meditation înainte de a părăsi această organizație. 
  Un vis neașteptat cu Sri Nisargadatta Maharaj, cu care a fost necunoscut, s-a întâmplat o lună înainte de moartea sa în 1981. Acest lucru l-a determinat să citescă dialogurile sale celebre în Eu sunt, cel care a devenit un eveniment de schimbare a vieții, orientarea investigația sa spirituală față de sine .  Doi ani mai târziu s-a întâlnit cu Jean Klein (www.stillnessspeaks.com/jean_klein/), un medic European și muzicolog, care a fost un maestru al Advaita Vedanta și Kashmir Shaivism. A studiat îndeaproape cu Jean până la moartea sa, 15 ani mai târziu. 

  În 2001 a început să studieze cu Adyashanti (www.Adyashanti.org), a căror prezență și învățături au fost un catalizator esențial pentru o serie de deschideri profunde care continuă să se manifeste. 

  Alte cadre didactice importante au fost Sri Ramana, Byron Katie și Mata Amritanandamayi (Ammachi).

  Interviul cu  John Prendergast , cuprinde următoarele întrebări : 


* Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ?  Deci, ce se întâmplă, de fapt  ?  Oare există un făptuitor ?  Oare există vreo cale de urmat de către căutător ?  De ce ni se par toate acestea atât de dificile ?  Oare tot ce se întâmplă în viață ne-a condus către acest moment  ? Cum oare am putea folosi limbajul, pentru a descrie non-dualitatea ?  Cum distingeți terapia convențională de cea non-duală  ? Puteți cuantifica eficiența psihoterapiei non-duale ? *




Cu Lumină în Pace și Iubire !

Paul Paulică

  Sursa :  scienceandnonduality.com