vineri, 28 noiembrie 2014

Interviul săptămânii (19) : PETER RUSSELL. Ce este non-dualitatea ?

    Peter Russell a absolvit fizica și psihologia experimentala la Universitatea din Cambridge, Anglia, având și studii postuniversitare în informatică. A studiat meditația și filozofia orientala în India, iar la întoarcere a cercetat neuropsihologia meditației la Universitatea din Bristol.

   Peter Russel a fost una dintre primele persoane care au aplicat programe de dezvoltare personala în cadrul companiilor. În ultimii 20 de ani a fost consultant pentru IBM, Apple American Express, Banca Barclays, Swedish Telecom, Nike, Shell, British Petroleum s.a.
 Ca și autor a explorat potențialul conștiinței umane - integrarea înțelepciunii orientale în știința occidentală și a împărtășit lumii descoperirile și gândurile sale despre natura conștiinței, schimbarea globală și evoluția umană.

   
Peter Russell, co-autor al cărții Revoluția conștiinței, alături de Stanislav Grof și Ervin LaszloÎntre alte titluri publicate se numară: Tehnica MT, Cartea Minții, Upanișadele, Marea trezire a minții, Trezirea în timpDe asemenea, a creat premiatele casete video: Mintea Globala și Gaura albă în timpPentru mai multe informații despre lucrările sale puteți vizita și pagina web : www.peterusell.com . 


     Interviul cu Peter Russell, cuprinde următoarele întrebări : 

* Ce anume este non-dualitatea ? Oare câmpul unificat din știință și conștiința non-duală sunt, în esență, unul și același lucru ? Ce anume este  "eul"  ?   Oare "eul " se dezvoltă mai târziu ? Oare există liber arbitru ? Oare există un asemenea lucru numit iluminare ?    De ce experimentăm o complexitate atât de mare ? Ce a existat acolo, anterior conștiinței ?  Oare conștiința poate răsări, din nou, prin reîncarnare ? *


Cu Lumină în Pace și Iubire !

Paul Paulică

  Sursa :  scienceandnonduality.com