vineri, 27 februarie 2015

Interviul săptămânii (32) : FLORIAN TATHAGATA ( Despre non - dualitate )


  De la o vârstă fragedă Florian Schlosser a început o căutare intensă a adevărului care stă la baza întregii existențe. Când avea 20 ani, el a lăsat viața normală și s-a dus la mânăstire, cu intenția de a deveni un călugăr pentru tot restul vieții sale. La un moment dat el și-a dat seama că a fost o încercare inconștientă de a fugi de viață, în special de relații și încercări, așa că a decis să se întoarcă.

  După mulți ani de căutare sinceră a adevărului, în aprilie 2000, Florian cunoaște pe cel ce avea să devină profesorul său. Acest lucru s-a întâmplat datorită unei femei pe nume Julia, acum este soția lui, pentru că ea l-a invitat să vină la o întâlnire cu Isaac Shapiro în Munchen. La început nu a vrut să meargă - după ce a auzit și a văzut mulți profesori, Florian nu credea că ar putea descoperi ceva nou, dar în cele din urmă a fost de acord să participe la satsang (comuniune spirituală). În timpul acestei întâlniri, Florian are o neașteptată și spontană trezire a unității cu conștiința infinită. Lumea și ceea ce el a simțea ca "Eu", nu se mai percepea ca ceva separat, ci ca existentă în aceeași conștiință.

  Această experiență nu a putut fi uitată de Florian. După aceea întâlnire, el a fost în contact permanent cu Isaac, care i-a devenit prieten apropiat, și a continuat cu integrarea acestei înțelegeri. Inițial Florian a început să se piardă într-un sens subtil de identificare cu "Eu sunt nimic", care părea să pătrundă prin ușa din spate. Dar apoi își dădu seama că acest sens subtil duce la pierderea adevăratei alinieri cu spiritul. Datorită ajutorului constant a maestrului său, Florian a început investigarea acestor nuante subtile de identitate, până ce au dispărut în cele din urmă. Florian a început să realizeze că momentul trezirii - este începutul, nu sfârșitul.


   În ultimii 10 ani Florian a făcut retrageri tacite în diferite părți ale lumii. Soția lui Julia, care a trăit de atunci cu el în focul adevărului, de multe ori îl însoțește, contribuind la organizarea acestor întâlniri și retrageri.


  În cadrul reuniunilor și retragerilor tacite Florian invită participanții să înceapă să se examineze pe ei însuși și să-și dea seama ceea ce într-adevăr sunt și să descopere un mod unic și simplu precum credințele inconștiente programate definesc stilul lor de viata. Când tensiunea și teama estompeză în sistemul nervos, transformarea are loc la nivel celular. Viața ca un spațiu infinit de conștiință devine realitatea vieții noastre de zi cu zi în corp, minte și spirit și de atunci putem fi ceea ce ne dorim cel mai mult: Iubirea în Libertate ...

    Interviul cu Florian Schlosser Tathagata , cuprinde următoarele întrebări :  


  Dacă ceea ce suntem este etern și omniprezent, atunci ce este întruparea ?  Dacă noi suntem conștiință întrupată, de ce mai trebuie să năzuim către ea ?  De ce suntem în căutarea fericirii ?  Ce anume este identificarea ?  Oare identificarea cu propria poveste este cauza suferinței umane ?  Care este semnificația "eului" ?  Cine anume percepe deconectarea ?  Oare năzuința către unicitate reprezintă, de fapt, unicitatea însăși ?    *


 VIZIONARE PLĂCUTĂ 
Cu Lumină în Pace și Iubire !

Paul Paulică

  Surse   scienceandnonduality.com