marți, 5 mai 2015

Fiți Aici Acum: O Lume cu Două Realități

De Bob Fickes
     În Tibet se spune că acest Univers ne este prezentat de către mintea noastră ca o reflectare, ca cea a lunii în apă. Lumea din jurul nostru este o reflectare pe ecranul minții noastre a ceea ce ochii noștri văd atunci când se uită la lucrurile reale din afara noastră. Noi nu vedem niciodată lucrul real, numai reflectarea sa în mintea noastră.

  Atunci când ne bucurăm de această lume și trăim în Acum, ne bucurăm chiar acum pentru orice apare chiar acum. Nu există nici o distragere a atenției din cauză că ne gândim la ceva legat de trecut sau de viitor. Asta înseamnă să Fii Aici Acum.

 Dar mai există și un alt a Fi Aici Acum. Aceasta este lumea lui Ku. Ku este dincolo de acest Univers. De fapt, întregul Univers este suspendat ca un ou de aur în Spațiul Infinit. Și Spațiul este un Etern Acum. Este singurul lucru care niciodată nu se schimbă și nici nu dispare. Ku este dincolo de atingerea Timpului și nu are trecut sau viitor. Ku este Conștiința Nemișcată Infinită.

 Acest întreg univers este numit Maya. Pare a fi aici ca un vis și există numai ca o reflectare în mintea noastră a imensității lui Ku. Universul apare și dispare din nou și din nou în imensitatea Spațiului.

 Când avem o viață în acest univers, ceea ce vedem acum, mâine nu va mai fi. Chiar și acest corp nu durează mult în comparație cu Viața Infinită a lui Ku. În afară de cazul în care ne găsim împământarea în Conștiința lui Ku, suntem la mila schimbării și într-o zi totul dispare în moarte.

 În Iluminare descoperim că ambele realități există ca sinele nostru. Ku nu este altceva decât Conștiința Infinită care merge mai departe chiar și după ce moartea ne ia corpul. Aceasta este adevărata noastră natură, de a fi doar Conștiință Infinită dincolo de acest univers și dincolo de corpul/mintea noastră. Dar din cauza faptului că avem corp/minte, Ku va avea întotdeauna o reflectare a ceva din experiență în mintea noastră. Luna apare și dispare, și apoi soarele apare și dispare. Acesta este un ciclu nesfârșit atâta timp cât avem oglinda minții. Atât Realitatea Tăcutului Ku cât și Realitatea experimentării lumii co-există. În Iluminare experimentăm cu bucurie și în mod complet ambele Realități. A Fi Aici Acum are două Realități: A Fi Aici în această lume acum și a vedea lucrurile așa cum sunt, plus A Fi Aici în Eternul Acum al lui Ku.

 Problema se prezintă apoi singură: cât de mult pot vedea acum? Universul are atât dimensiuni grosiere cât și subtile. Dacă văd numai lucrurile fizice din fața mea, viziunea mea asupra acestui univers este incompletă. Ceea ce vedem în dimensiunea fizică este numai o mică parte a ceea ce se petrece în acest univers. Atunci când imaginea noastră este incompletă, ratăm detaliile și facem greșeli. Există cu mult mai multe în acest univers decât ceea ce vede ochiul. Singurul mod în care putem vedea și restul universului este în meditație atunci când conștiința noastră se expansionează la Infinit. Conștiința poate percepe în meditație toate detaliile atât ale lumii fizice grosiere cât și a dimensiunilor subtile ale Realității Cerești.

 Asta este ceea ce se întâmplă în Iluminarea Adevărată. Experimentăm Infinitul Ku dincolo de acest univers și corpul/mintea noastră învață să ne ascută simțurile astfel încât să putem percepe și aspectele grosiere cât și cele subtile ale acestui univers.

 Buddha spunea să vedem lucrurile așa cum ele sunt în realitate. Înseamnă asta a vedea numai fizicul așa cum este el? Sau înseamnă să vezi întreaga gamă a percepțiilor atât grosiere cât și subtile ca fiind universul în adevărata sa totalitate? Sau înseamnă să vezi că acest univers este doar o reflectare în oglinda minții și că singurul lucru care este permanent este Ku?

 De fapt, Învățăturile lui Buddha sunt foarte profunde. Acestea includ toate cele trei puncte de vedere. Numai când avem toate cele trei perspective putem vedea întreaga experimentare a lui A Fi Aici Acum și a dobândi Adevărata Iluminare.

link catre articolul original

Traducere Monica Poka




Cu Lumină în Pace și Iubire !

Sursa : http://dincolo-de-mine-sunt-eu.blogspot.com.es/2015/04/fiti-aici-acum-o-lume-cu-doua-realitati.html?m=1