vineri, 17 aprilie 2015

Interviul săptămânii (39) : PEGGY LA CERRA ( Găsind o punte între știință și satori )

   Peggy La Cerra este un psiholog evoluțíonist și neurolog remarcat, în termodinamica psihologică , pentru teoria sa din 1996 numită Energia de depresie sau "modelul energetic al minții", un amestec de psihologie evoluționistă , neuroștiință, termodinamică, și Freudian-ID ego-super-ego psihodinamic . În 1996, La Cerra a început să exprime teoria ei generală că : "în ciuda diferențelor noastre, suntem cu toții lucrarea mâinilor  energetice ale universului, și fiecare dintre noi, și totul în lumea din jur, ce ne înconjoară, manifestă legile ei; și că totul este și a fost întotdeauna una cu universul ", continuând apoi aprofundizarea pe durata studiilor universitare și postuniversitare în psihologie și Neuroștiințe de depresie.

  Peggy La Cerra este autorul lucrării "Originea Minții: Evoluția, Unicitatea și Noua Știință a Sinelui (cu Roger Bingham)", care detaliază un model evolutiv al arhitecturii neuro-cognitive umane bazat pe legile psihice de energie. Ea oferă consultanță în Silicon Valley  și este cercetător asociat la Universitatea Stanford; Centrul pentru Minte, Creier și calcul.

    Interviul cu Peggy La Cerra, cuprinde următoarele întrebări :  


 Care vă este domeniul de activitate ?  Cum ai găsit o punte între experiența ta "satori" și știință ?    Cum se naște experiența din acest ocean de energie ? Care este relația dintre conștiință și energie ?  Oare există o inteligență care stă la baza universului ?  Ce anume este sinele ?  *




Cu Lumină în Pace și Iubire !

Paul Paulică

  Surse   scienceandnonduality.com 
http://www.eoht.info/page/Peggy+La+Cerra