vineri, 30 ianuarie 2015

Interviul săptămânii (28) : STEVEN LEHAR ( Despre non - dualitate )


  Steven Lehar este absolvent de doctorat (1994) în Sisteme Cognitive și Neuronale, cercetător în Oftalmologie la Universitatea Harvard, post-doc la Institutul de cercetare SCHEPENS Eye și fost profesor de psihologie cognitivă la Salem State College.

  Steven Lehar este un cercetător independent, cu o teorie nouă a minții și creierului, inspirat de proprietățile observate de percepție. Aceste observații sunt confirmate de unele anomalii specifice în perspectivă fenomenal.
 Implicațiile acestor observații sunt că ipotezele fundamentale ale neurologiei sunt fundamental în eroare, și că o paradigmă alternativă de calcule neuronale (neurocomputation, în original) va trebui să fie formulate în contul pentru proprietățile de conștiință și percepție.


   Interviul cu Steven Lehar  , cuprinde următoarele întrebări :  

 Care este domeniul dumneavoastră de studiu ?  Care este natura conștiinței ?  Oare trăim într-o iluzie ?  Cum putem distinge dualismul ontologic și epistemologic ?  Atunci, ce anume este dualismul ?  Oare conținutul experienței tale este de natură epistemologică ?  Oare conștiința este generată în creier ?  Cum pot converge știința și non-dualitatea ?  Care ar fi noua paradigmă în neurologie ?  *




Cu Lumină în Pace și Iubire !

Paul Paulică

  Surse :   scienceandnonduality.com  
http://cns-alumni.bu.edu/~slehar/Lehar.html