vineri, 30 ianuarie 2015

Interviul săptămânii (28) : STEVEN LEHAR ( Despre non - dualitate )


  Steven Lehar este absolvent de doctorat (1994) în Sisteme Cognitive și Neuronale, cercetător în Oftalmologie la Universitatea Harvard, post-doc la Institutul de cercetare SCHEPENS Eye și fost profesor de psihologie cognitivă la Salem State College.

  Steven Lehar este un cercetător independent, cu o teorie nouă a minții și creierului, inspirat de proprietățile observate de percepție. Aceste observații sunt confirmate de unele anomalii specifice în perspectivă fenomenal.
 Implicațiile acestor observații sunt că ipotezele fundamentale ale neurologiei sunt fundamental în eroare, și că o paradigmă alternativă de calcule neuronale (neurocomputation, în original) va trebui să fie formulate în contul pentru proprietățile de conștiință și percepție.

marți, 27 ianuarie 2015

Înlocuiește frica cu iubirea

    Observ în jur evenimente și oameni marcați de frică. Frica este un sentiment de vibrație joasă. Dacă frica este prezentă în organismul tău pierzi energie pe care ai fi putut să o folosești în scopuri constructive. O stare permanentă de frică duce chiar la dereglarea comportamentului organelor interne sau îmbolnăvirea acestora.
 
    Pe de altă parte iubirea vindecă.  Iubirea menține sănătatea organelor interne. Atunci când emani iubire, primești iubire, iar asta te ajută să iei decizii mai armonioase și să stabilești relații de calitate cu cei din jur.


 3_idei_simple_fericit_www.fiimplinit.ro

vineri, 23 ianuarie 2015

Interviul săptămânii (27) : STEPHEN LaBERGE ( Despre non-dualitate și visul lucid )


    Stephen LaBerge (născut 1947) este psihofiziolog și un lider în studiul științific al viselor lucide. În 1967 a primit licența în matematici. El a început cercetarea viselor lucide pentru titlul de doctor în Psihofiziologie de la Universitatea Stanford, pe care a primit-o în 1980. El a dezvoltat tehnici pentru a-și permite și a se permite altor cercetători pentru a intra într-o stare de vis lucid prin voie proprie, mai ales tehnica MILD (inducerea mnemonică a viselor lucide), care a fost necesară pentru multe forme de experimentare a visului. În 1987, el a fondat The Lucidity Institute, o organizație care promovează cercetarea în/despre vise lucide, precum și cursuri pentru publicul larg cu privire la modul de a realiza un vis lucid.

marți, 20 ianuarie 2015

PREȚUIȚI IUBIREA


  Trăim o viață întreagă în căutarea iubirii perfecte. O visăm cu ochii deschiși încă din copilărie, o căutam în fiecare ființă cu care aveam de a a face, o găsim uneori sau credem că am găsit-o, suntem într-o continuă căutare a iubirii.
  NOI o dorim perfectă fără ascunzișuri, fără umbre, fără dureri așa cum ne aducem aminte că am avut cândva înainte de a veni aici. Dar aici e altă treabă, că suntem într-o lume duală care a uitat să iubească, a uitat să dăruiască iubire necondiționată. Aici totul este condiționat de o mulțime de lucruri și constrângeri, de o mulțime de limite. 


vineri, 16 ianuarie 2015

Interviul săptămânii (26) : PETER BAUMANN ( Despre non - dualitate )

Unde este Peter Baumann ?
Tangerine Dream nu mai este de mult grupul care în anii '70 și '80 exercita un rol pivotal în evoluția muzicii electronice.  Personal, am considerat întotdeauna că forța creativă din spatele succesului inițial s-a datorat mai ales contribuțiilor individuale ale membrilor, fapt resimțit cu fiecare modificare componistică. Nu doresc să extind aici aceasta opinie ci doar să evoc personalitatea lui Peter Baumann, cel care în 1971 îl înlocuia pe organistul Steve Schroyder în Tangerine Dream. Alături de emblematica trupa a rămas până în 1981, înregistrând în paralel și câteva discuri solo memorabile (Romance '76, Trans Harmonic Nights, Repeat Repeat).

marți, 13 ianuarie 2015

Ce este real ? Ce este acolo și trebuie atins ?

   Unul dintre principalele motive pentru experimentarea vieții pe Pământ este acela de a descoperi ceea ce este real.    Ne petrecem viețile “ajungând aici”, “mergând într-acolo”, “încercând asta” și “încercând ailaltă”. Achiziționăm bunuri materiale și în cele din urmă renunțăm la ele. Experiențele vieții trec pe lângă noi, la fel de multe precum apa curgând pe sub un pod.
     O constantă în toate realitățile în continuă schimbare ale vieții este “observatorul interior”. Acest aspect al sinelui tău interior este prezent în toate experiențele vieții, precum observarea, învățarea, amintirile. Cu toate acestea, atunci când privești mai în adânc, dincolo de acestea, ajungi la baza a tot ceea ce înseamnă conștiință: conștientizezi că pur și simplu exiști.     Această conștientizare fundamentală poate fi rezumată în două cuvinte:   “Eu sunt!”          Marea prezență  “Eu sunt”

vineri, 9 ianuarie 2015

Interviul săptămânii (25) : NASSIM HARAMEIN ( Despre non - dualitate )


     Nassim Haramein  s-a născut în Geneva, Elveția în 1962. Încă de la 9 ani,   Nassim deja punea bazele pentru teoria hiperdimensională unificată a materiei și energiei, pe care într-un final el o va numi "Universul Holofractografic".
 Nassim Haramein a petrecut majoritatea vieții lui cercetând geometria fundamentală a hiperspațiului, studiind o varietate de domenii, de la fizica teoretică la cosmologie, de la mecanica cuantică la biologie și chimie, de la antropologie la civilizații străvechi. Combinând această cunoaștere cu o profundă observare a comportamentului naturii, el a descoperit un sistem geometric specific pe care el l-a descoperit ca fiind fundamental pentru creație și deasemenea, acesta reprezintă fundamentul său pentru Teoria unificată a Câmpurilor.

marți, 6 ianuarie 2015

Despre non-dualitate și vid - spațiul care conține totul

   Vremurile pe care le trăim sunt minunate din multe puncte de vedere, dar cred că unul dintre cele mai importante este faptul că știința își concentrează forțele în încercarea de a demonstra și înțelege câmpul unificat (link). Visul măreț al lui Einstein - "teoria întregului" sau încercarea lui "de a intra în mintea lui Dumnezeu" - se va realiza în curând, iar teoria superstringurilor ocupă deja primul loc în cercetările din domeniu.

vineri, 2 ianuarie 2015

Interviul săptămânii (24) : JEFF FOSTER (2)( Despre non - dualitate )

  Jeff Foster  a studiat astrofizica la Universitatea din Cambridge. La douăzeci de ani, după o lungă perioadă de depresie și boală, el a devenit dependent de ideea de "iluminare spirituală" și s-a angajat într-o căutare spirituală intensă pentru adevărul ultim al existenței.
 Căutarea spirituală s-a prăbușit cu recunoașterea clară a naturii non-duală a tot ceea ce este, și descoperirea extraordinarului în ordinar. În claritatea acestei viziuni, viața a devenit ceea ce a fost întotdeauna : intim, deschis, iubitor și spontan, iar Jeff a fost lăsat cu o înțelegere profundă a iluziei  din spatele tuturor cauzelor suferințelor umane, și iubirea momentului prezent.