miercuri, 13 aprilie 2016

COSMOS (13) : FĂRĂ TEAMĂ DE ÎNTUNERIC

 Documentarul Cosmos : O odisee spațio-temporalăFără teamă de întuneric începe prin a evidenția cum lumea și-a pierdut foarte multe cunoștințe atunci când biblioteca din Alexandria a ars. Omul însă este o ființă cu o poftă de cunoaștere fără limite și nimic nu poate sta în calea sa atunci când își propune să descopere misterele Universului.
   Tyson ne prezintă cum Victor Hess a descoperit radiațiile cosmice în expedițiile sale cu balonul la mare altitudine. Astronomul elvetian Fritz Zwicky, în studiile sale despre supernove, a menționat că aceste radiații cosmice provin de la aceste evenimente și nu de la electromagnetism.
   Tyson încheie acest documentar cu același mesaj pe care la transmis și Carl Sagan cu privire la condiția umană in imensitatea Universului și să ne încurajeze pe toți să înțelegem, să deslușim și poate chiar să aducem noi idei și informații în descoperirea Universului.
  Cosmos: O odisee spațio-temporală cu titlul original Cosmos: A Spacetime Odyssey, este un documentar științific format din 13 episoade. Documentarul este prelucrat după versiunea mai veche Cosmos: o călătorie personală prezentat de Carl Sagan în 1980. Acesta din urmă însă este actualizat cu ultimele descoperiri din domeniul știintific și cu imagini mult mai clare și detaliate, precum și multe efecte speciale prelucrate pe calculator. Documentarul este prezentat de Neil deGrasse Tyson, care a rămas profund impresionat de documentarul inițial prezentat de Carl Sagan.

Vizionare Plăcută !





PS (părere personală): Recomand ca informația vizuală oferită de acest video și de următoarele din această serie să vă fie un punct de plecare spre cunoașterea holistică a COSMOSului. Privește dincolo de aparențe, folosește discernământul și dezvoltă-l, astfel vei fi LIBER.