miercuri, 6 aprilie 2016

COSMOS (12) : LUMEA ELIBERATĂ

  Acest episod din Cosmos: O odisee spațio-temporală,  Lumea eliberată se referă la efectul de seră descoperit de Josph Fourier și Svante Arrhenius. Acest efect de seră este produs în mare parte de arderile combustibililor fosili și degajarea dioxidului de carbon în atmosferă, un impact al omului care afectează grav planeta  noastră. Aflăm despre planeta Venus ce se presupune că ar fi avut apă în stare lichidă și atmosferă, dar datorită erupțiilor vulcanice, mari cantități de dioxid de carbon au fost eliberate în atmosferă, fapt ce a dus la încălzirea planetei până la temperaturi de 500 grade Celsius, făcând ca apa să se evapore, iar nemaifiind ploi nu a mai avut cine să elimine dioxidul de carbon din atmosferă.

   Cosmos: O odisee spațio-temporală cu titlul original Cosmos: A Spacetime Odyssey, este un documentar științific format din 13 episoade. Documentarul este prelucrat după versiunea mai veche Cosmos: o călătorie personală prezentat de Carl Sagan în 1980. Acesta din urmă însă este actualizat cu ultimele descoperiri din domeniul știintific și cu imagini mult mai clare și detaliate, precum și multe efecte speciale prelucrate pe calculator. Documentarul este prezentat de Neil deGrasse Tyson, care a rămas profund impresionat de documentarul inițial prezentat de Carl Sagan.

Vizionare Plăcută !




PS (părere personală): Recomand ca informația vizuală oferită de acest video și de următoarele din această serie să vă fie un punct de plecare spre cunoașterea holistică a COSMOSului. Privește dincolo de aparențe, folosește discernământul și dezvoltă-l, astfel vei fi LIBER.