miercuri, 23 martie 2016

COSMOS (10) : BĂIATUL ELECTRIC

    Acest episod din Cosmos: O odisee spațio-temporală , Băiatul electric se referă la fenomenul numit electromagnetism. Acest fenomen a fost descoperit de Michael Faraday. Această forță a naturii, alături de gravitație, a fost enunțată prima dată de Isaac Newton.
   Michael Faraday a construit primul motor electric cu ajutorul magnetismului și electricității. Faraday e fost primul care a creat un generator electric.
  Cosmos: O odisee spațio-temporală cu titlul original Cosmos: A Spacetime Odyssey, este un documentar științific format din 13 episoade. Documentarul este prelucrat după versiunea mai veche Cosmos: o călătorie personală prezentat de Carl Sagan în 1980. Acesta din urmă însă este actualizat cu ultimele descoperiri din domeniul știintific și cu imagini mult mai clare și detaliate, precum și multe efecte speciale prelucrate pe calculator. Documentarul este prezentat de Neil deGrasse Tyson, care a rămas profund impresionat de documentarul inițial prezentat de Carl Sagan.

Vizionare Plăcută !
PS (părere personală): Recomand ca informația vizuală oferită de acest video și de următoarele din această serie să vă fie un punct de plecare spre cunoașterea holistică a COSMOSului.  Privește dincolo de aparențe, folosește discernământul și dezvoltă-l, astfel vei fi LIBER.