vineri, 5 septembrie 2014

Interviul săptămânii (7) : VIJAY KAPOOR (2009). Ce este non-dualitatea ?

    Sri Vijay Kapoor l-a cunoscut pe Pujya Swami Dayananda Saraswati și acceptat ca guru într-o tabără familiară în primul an ce Swamiji a venit în Statele Unite. Mai târziu, Sri Kapoor a fost unul dintre pionierii în a organiza cursul de trei ani predat de Pujya Swamiji în Piercy, California, ce a început în 1979. Pentru a participa la acest curs, el a părăsit locul de muncă ca un manager de marketing pentru Hewlett-Packard Company și s-a mutat cu întreaga familie să trăiască în Piercy. Pujya Swamiji i-a cerut lui Sri Kapoor să fie secretarul de Arsha Vidya Pitham la începuturile sale, ceea ce el  încă servește și în ziua de azi.
   Dupa ce a absolvit  cursul Piercy în 1982, Sri Kapoor a reluat munca la HP, și, de asemenea, a început să predea Vedanta în San Francisco Bay Area.  S-a  pensionat anticipat în anul 2000 pentru a dedica timpul studiului și predarea Vedanta și sanscrită. Sri Kapoor a stabilit Vidya Centrul Arsha (AVC), al cărui obiectiv este de a promova învățăturile Pujya Swamiji în acea zonă. Cu acest scop, atât Swami Viditatmananda și Swami Tattvavidananda au vizitat  în mod regulat the Bay Area pentru discuții și clase . Sri Kapoor predă în prezent două clase de Vedanta pe săptămână la aproximativ 50 de studenți, două clase de sanscrită pe săptămână și a stabilit patru grupuri Gita  Home Study în zona

  Pentru mai multe detalii despre munca și conținutul programului Sri Kapoor, vizitați site-ul Arsha Vidya Center.


     Interviul cu  Vijay Kapoor, cuprinde următoarele întrebări :


* Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ? Oare conștiința este tot ceea ce există ? De ce experimentăm o complexitate atât de mare ? Oare câmpul unificat al științei și conștiința non-duală sunt, în esență,același lucru ?  Oare există liber arbitru ? Ce a existat anterior conștiinței ? Oare există o cale către iluminare ? *Cu Lumină în Pace și Iubire ! 

Paul Paulică

Sursa : scienceandnonduality.com