vineri, 19 septembrie 2014

Interviul săptămânii (9) : BERNARD BAARS (2009). Ce este non-dualitatea ?

   Bernard J. Baars este cercetător și profesor în Neurobiologie teoretică la Institutul de Neuroștiințe din La Jolla, CA, și este în prezent un afiliat membru-colaborator acolo. El este cel mai bine cunoscut ca inițiator al teoriei spațiu de lucru la nivel mondial, o teorie de arhitectură cognitivă umană și conștiință. Anterior, el a lucrat ca profesor de psihologie la Universitatea State din New York, Stony Brook, unde a realizat o cercetare în cauzalitatea erorilor umane și alunecare freudiană, și este membru facultativ la Institutul Wright. 
   Bernard Baars este co-fondator al Asociatiei pentru Studiul Știintific al Conștiinței, și la Academic Press Journal, revista Conștiință & Cunoaștere : un jurnal internațional, acesta din urmă cu William P. Banks. 
   În afara cercetarii teoriei pe spațiul de lucru la nivel mondial cu profesorul Stan Franklin și alții, Baars are în lucru reintroducerea subiectul creierului conștient în școlile clasice și a absolvenților diferitelor studii școlare, prin manuale  și cărți de audiență generală, de predare web,  seminarii pentru avansați și clipuri video de curs. 
   
     Baars a publicat de asemenea, despre conștiința animală, voința și sentimentele de cunoaștere;  în prezent lucrând la o apropiere a stărilor  "înalte", așa cum sunt definite în tradițiile de meditație. Noi metode de înregistrare a creierului continuă să dezvăluie dovezi neașteptate cu privire la aceste subiecte.

      Invitatul, Bernard Baars ne răspunde la următoarele întrebări : 


* Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ?  Ce anume  sunt stările cerebrale gen vis sau conștientizarea pură ? Din perspectiva neurologică, ce anume se întâmplă atunci când ne trezim  ?  Cum rămâne cu teoria conștiinței cuantice ?  *

Cu Lumină în Pace și Iubire !

Paul Paulică

Sursa : scienceandnonduality.com