vineri, 19 decembrie 2014

Interviul săptămânii (22) : ADYASHANTI ( Despre iluminare, trezire lăuntrică, conștientizare )


   Adyashanti (al cărui nume înseamnă "pace primordială"), născut Steven Gray în 1962, în Cupertino, California , în San Francisco Bay Area . Apoi, la vârsta de 19 ani, el a găsit "ideea de iluminare" într-o carte. Ulterior, el a construit o colibă ​​în curte, unde a început să practice meditația. Ca adolescent a avut o pasiune pentru cursele de biciclete și a lucrat într-un magazin de biciclete-punct de reparații. 
  La ai săi 20 de ani și ... , el a studiat Budismul Zen sub îndrumarea profesorului Arvis Joen Justi, timp de paisprezece ani.  Arvis îl trimitea (punea) în mod constant pe Gray (Adyashanti) să facă sesshins (perioade intensive de meditație zazen) la Zen Center din San Francisco, unde a studiat sub îndrumarea lui Jakusho Kwong Roshi. 
  La vârsta de 25 de ani, a început să ​​experimenteze o serie de treziri spirituale de transformare. În timp ce stătea singur pe perna lui, Gray a avut un clasic Kensho , sau experiență de trezire spirituală, în care el " a pătruns în golul tuturor lucrurilor și și-a dat seama că Buddha a urmărit fiind ceea ce este." ( Bodhi ).  În afară de ore lungi de meditații și rugăciune, el a studiat, de asemenea, cărți despre misticii creștini, și Evangheliile. 
  Adya a început să predea în 1996 răspunzând astfel la cererea maestrului Zen cu care a studiat 14 ani. Stilul său de predare (cunoscut ca satsang) este direct, spontan și non-dual ce a fost comparat cu cea a vechilor maeștrii Zen și înțelepții advaita (non-dualitate) din India, fiind asemănat cu Nisargadatta Maharaj.  Retragerile sale sunt un amestec de meditație tăcută, lecții de teatru și conversații cu studenții săi, și se concentreză asupra dizolvării și reconstrucției identității personale. În tot acest timp mulți căutători spirituali s-au trezit la adevărata lor natură în compania lui Adyashanti.
   Învățăturile lui sunt o invitație deschisă pentru a se opri, investiga și recunoaște ceea ce este adevărat și eliberator în centrul întregii existențe.
"Dacă filtrați cuvintele mele prin orice tradiție sau " ism ", veți pierde ceea ce spun. Adevărul eliberator nu este static; este viu. Nu poate fi conceptualizat și înțeles de către minte. Adevărul este dincolo de toate formele și fundamentalismul conceptual. Ceea ce ești este dincolo, treaz și prezent, aici și acum. Pur și simplu te ajut să-ți dai seama. "
"Scopul învățăturilor sale este iluminarea, trezirea din iluzia de separare pentru a realiza realitatea lui Unu. Pe scurt, ceea ce doresc este să înțelegi ceea ce ești. Este posibil să poți descoperi, de asemenea, alte elemente în această învățătură, care apar pur și simplu ca un răspuns la nevoile specifice ale altora într-un timp dat; dar în esență, singurul lucru care mă interesează este să te trezești. "

 El este autorul mai multor cărți, CD-uri și DVD-uri, este fondatorul Open Gate Sangha Inc., o organizație non-profit înființată în 1996, care susține și pune la dispoziție, învățăturile sale. 

  Interviul cu Adyashanti, cuprinde următoarele întrebări :  


* Oare există vreo cale către iluminare ? Oare este util conceptul de trezire lăuntrică ? Oare căutarea iluminării este o cale de a nega suferința ? Oare suferința se manifestă numai în timp ? Oare abandonul este necesar pentru a ni se dezvălui veșnicia ? Cum putem reveni la experimentarea conștientizării non-duale ? Ce anume creează acel decalaj ? Oare trezirea este obiectivul final ? Oare viața este un proces ?  *




Cu Lumină în Pace și Iubire !

Paul Paulică

  Surse :   scienceandnonduality.com  ,  http://en.wikipedia.org/wiki/Adyashanti ,
http://www.advaitainfo.com/maestros/adyashanti.html