miercuri, 9 august 2017

Interviul ND (61) : Adyashanti (2)(Despre sine, trezire, altruism, spiritualitate )


    Bun găsit la acest nou interviu din seria Non-dualitatea, în care avem ca invitat pe Adyashanti. Este al doilea interviu cu această persoană, primul îl puteți vedea  aici.
Adyashanti (al cărui nume înseamnă "pace primordială"), născut Steven Gray în 1962, în Cupertino, California , în San Francisco Bay Area . Apoi, la vârsta de 19 ani, el a găsit "ideea de iluminare" într-o carte. Ulterior, el a construit o colibă ​​în curte, unde a început să practice meditația. Ca adolescent a avut o pasiune pentru cursele de biciclete și a lucrat într-un magazin de biciclete-punct de reparații. 
  La ai săi 20 de ani și ... , el a studiat Budismul Zen sub îndrumarea profesorului Arvis Joen Justi, timp de paisprezece ani.  Arvis îl trimitea (punea) în mod constant pe Gray (Adyashanti) să facă sesshins (perioade intensive de meditație zazen) la Zen Center din San Francisco, unde a studiat sub îndrumarea lui Jakusho Kwong Roshi. 
  La vârsta de 25 de ani, a început să ​​experimenteze o serie de treziri spirituale de transformare. În timp ce stătea singur pe perna lui, Gray a avut un clasic Kensho , sau experiență de trezire spirituală, în care el " a pătruns în golul tuturor lucrurilor și și-a dat seama că Buddha a urmărit fiind ceea ce este." ( Bodhi ).  În afară de ore lungi de meditații și rugăciune, el a studiat, de asemenea, cărți despre misticii creștini, și Evangheliile. 
  Adya a început să predea în 1996 răspunzând astfel la cererea maestrului Zen cu care a studiat 14 ani. Stilul său de predare (cunoscut ca satsang) este direct, spontan și non-dual ce a fost comparat cu cea a vechilor maeștrii Zen și înțelepții advaita (non-dualitate) din India, fiind asemănat cu Nisargadatta Maharaj Retragerile sale sunt un amestec de meditație tăcută, lecții de teatru și conversații cu studenții săi, și se concentreză asupra dizolvării și reconstrucției identității personale. În tot acest timp mulți căutători spirituali s-au trezit la adevărata lor natură în compania lui Adyashanti.
   Învățăturile lui sunt o invitație deschisă pentru a se opri, investiga și recunoaște ceea ce este adevărat și eliberator în centrul întregii existențe.
"Dacă filtrați cuvintele mele prin orice tradiție sau " ism ", veți pierde ceea ce spun. Adevărul eliberator nu este static; este viu. Nu poate fi conceptualizat și înțeles de către minte. Adevărul este dincolo de toate formele și fundamentalismul conceptual. Ceea ce ești este dincolo, treaz și prezent, aici și acum. Pur și simplu te ajut să-ți dai seama. "

    Acest interviu cu  Adyashanti, cuprinde următoarele întrebări :  

  *  Am înțeles noi oare greșit noțiunea de sine în Occident? Evoluează înțelegerea sineluiCum apare frica în relație cu simțul de sine? Este libertate dincolo de frică?  Ce este experiențe de a ființa? Cum evoluează spiritualitatea ? Pe măsură ce vechile structuri și concepte sunt eliminate, se modifică conceptul de iluminare? Este realizarea altruismului doar prima fază a trezirii ? Sunt învățăturile dvs. diferite față de atunci când ați început?  *


Vizionare Plăcută !




Link alternativ :   https://goo.gl/6PWBZJ

Cu Lumină în Pace și Iubire !
Paul Paulică

  Surse   scienceandnonduality.com