miercuri, 7 octombrie 2015

Interviul săptămânii (49) : Gangaji ( Despre timp, atemporalitate,percepții, emoții, experimentare )


Bun găsit dragilor,
   Gangaji este un profesor și autor care călătorește prin lume vorbind oamenilor de toate categoriile. Mesajul ei de bază este că pacea adevărată și împlinire de durată sunt nu numai dreptul nostru din naștere, ci sunt natura esențială a ființei noastre.


   Gangaji, născută Toni Roberson, a crescut în Statele Unite, în Mississippi. La fel ca mulți dintre contemporanii ei, a cautat împlinire prin relații, carieră, maternitate, activismul politic, și practica spirituală. Ea nu a vrut un guru, nu a planificat să meargă în India, și cu siguranță nu a vrut un nume indian. Cu toate acestea, a fost pe malurile râului Gange ca o căutare încheiată, atunci când, în 1990, ea și-a întâlnit profesorul, Sri H.W.L. Poonja.


   Interviul cu  Gangaji , cuprinde următoarele întrebări :  

  *  Oare povestea "eului" are vreo legătură cu timpul ? Cum rămâne cu paradoxul timpului care răsare din atemporalitate Cum se poate integra teoria non-duală în existența zilnică ? Oare este o percepție eronată faptul că emoțiile ne definesc ego-ul ? Când se transformă emoțiile într-o suferință psihologică ? Oare încercarea de a ne stăpâni emoțiile poate conduce la mai multă suferință ? Oare acceptarea manifestării emoțiilor poate conduce, de asemenea, la suferință ? Cum a evoluat, în timp, relația cu propriile tale emoții ? Oare este posibil să recunoști emoțiile când te afli într-o stare atemporală ?  Oare emoțiile tale sunt mult mai intense în prezent ? Oare simți nevoia sau tânjești să împărtășești ceva cu alții ? Cine ești tu ? *  



Cu Lumină în Pace și Iubire !

Paul Paulică

  Surse   scienceandnonduality.com  ,  http://amara.org/v/G0LN/