miercuri, 14 octombrie 2015

Planeta ia viteză și prinde aripi : criza relațiilor și a familiei

Bun găsit dragilor,
  Ritmul vieții pe Pământ este tot mai accelerat, secolul vitezei a devenit parcă mileniul vitezei, de la o zi la alta suntem luați pe sus de evenimente cu care nu ne confruntam în trecut. Planeta noastră își modifică vibrația. Data de 21.12.2012 a fost punctul de reper pentru trecerea Pământului într-o nouă etapă, de la o energie predominantă masculină, la o frecvență feminină din ce în ce mai pură. Energia yang a început să-și slăbească dominația la nivel planetar, iar energia yin se instalează în toate structurile noastre, atât interioare, cât și exterioare.

  Aceasta schimbare de vibrație nu s-a produs brusc, la data fixă amintită de calendarul maya. Ea a început dinainte, iar procesul de trecere durează ani de zile. Din ce în ce mai mult, societatea bazată pe nevoia de afirmare socială a început să-și caute valorile interioare. Tot mai mult oamenii au renunțat la preocuparea de a fi cineva, de a-i dărâma pe alții pentru a urca ei, de a intra în competiție, de a se afirma prin orgoliu și putere. Încetul cu încetul, tot mai mulți se conving că e loc sub Soare pentru toată lumea. Se construiește o masă critică de oameni care afirmă valorile feminine: bunătate, blândețe, înțelegere. Deschiderea spirituală este din ce în ce mai mare. Începem să-l înțelegem pe fiecare așa cum este, pentru că ne înțelegem pe noi tot mai bine. Învățăm să nu mai dăm vina, devenim mai toleranți și acceptăm că, atunci când cineva face rău, nu acționează din lipsă de bunătate, ci dintr-o suferință la care n-a ajuns și pe care nu a reușit să o vindece.

 Întru-cât Universul funcționează după principiul oglinzii, oamenii din viața noastră reflectă ceea ce avem noi înăuntru. Din moment ce ne schimbăm din ce în ce mai repede în interior, e logic că și anturajul nostru cunoaște o dinamică impresionantă. Rămân în preajma noastră doar oameni cu care avem ceva în comun sau care ne ajută să evoluăm. Fie rezonăm cu ei, avem preocupări comune, fie ei mai există în preajma noastră pentru că dau măsura nivelului spiritual la care am ajuns. În acest context, FAMILIA a devenit CEA MAI IMPORTANTĂ ȘCOALĂ SPIRITUALĂ !

  În familie putem aplica valorile spirituale pe care le-am integrat. De exemplu, calea spirituală ne învață toleranța! Dacă amândoi soții sau partenerii țin post, niciunul nu-și exersează toleranța. Ia să vedem cât de tolerant ești când ai un soț sau o parteneră care mănâncă în fața ta carne, în timp ce tu te abții, pentru că postești. Dacă îl/o forțezi să facă la fel ca tine și îl/o judeci, înseamnă că nu ești cu nimic mai bun, deci ai picat testul! Arăți cât de spiritual ești când mergi la părintele tău, care nu are nici o preocupare față de lumea nevăzută și poate se mai declară și ateu. Nu fugind de el arați că ești spiritual, folosindu-te de scuza că nu aveți nimic în comun, după formula celebră “nu stau decât lângă oamenii cu care rezonez”. Tocmai lângă părintele tău manifești ceea ce ai dobândit prin apropierea de esența divină: acceptare, respect, iertare. Nici un meci nu se câștigă din tribună.

Care sunt manifestările astrologice ale acestui nou val care inundă Pământul?

  Semnalul l-a dat Uranus încă din 1996, când a intrat în semnul său de domiciliu, Vărsătorul, unde a stat până în 2003. Uranus este planeta intuiției și a virajelor bruște, spectaculoase. Tot mai mulți oameni au început să privească lumea tridimensional, înțelegând că dincolo de ceea ce se vede și se poate atinge, există o realitate suprasensibilă. Uranus în Vărsător a dat startul contactului cu lumea nevăzută, și tot mai mulți oameni au început să priceapă că tot ce se întâmplă are o cauză la care trebuie să umble dacă doresc să-și îmbunătățească viața. Mintea rațională a început să piardă teren în fața intuiției. Am început să facem lucruri lăsându-ne ghidați, urmând semnele, ignorând deseori calculele reci de pe hârtie, care indicau întocmai contrariul. Uranus este planeta anticipării, de aceea patronează și astrologia, care tot pe atunci a luat un avânt consistent.

  Când Uranus a intrat în Pești, în 2003, în Vărsător intrase deja, din 1998, planeta Neptun. Uranus este guvernatorul modern al Vărsătorului, iar Neptun, al Peștilor. Prin urmare, fiecare din cele două planete s-a aflat acasă la cealaltă. Această relație dintre două planete poartă denumirea de “recepție mutuală”. Între 2003 și 2011, Uranus și Neptun s-au aflat în recepție mutuală, deschizând calea spre valorile celor doua zodii, Vărsător și Pești. ENERGIA TOLERANȚEI, A ÎNȚELEGERII, A COMUNIUNII, A ÎMPĂRTĂȘIRII, A COMPASIUNII ȘI A VINDECĂRII S-A RĂSPÂNDIT PE PĂMÂNT ! 

  Din 2011 până în 2026, Neptun stă în semnul său de domiciliu, Peștii. Suntem în plin proces de vindecare, terapiile energetice iau prim-planul medicinii alopate. Avem acces la ierarhiile superioare, la ființele de Lumină, lucrăm la conectarea cu Sinele nostru superior, la sincronizarea cu Voința Divină. Aducem tot mai multa Lumină în viața noastră prin cunoașterea fenomenelor din lumea de dincolo de simțuri și prin legătura cu Îngerii și Arhanghelii, ghizii de Lumină care ne ajută (Sfinți, ființe de Lumină de pe alte planete, din alte dimensiuni).

  Din 2008, Pluto s-a instalat în Capricorn, unde are treabă până în 2024. Pluto aduce transformări totale, moarte și renaștere. Capricornul este zodia structurilor. Prin urmare, orice sistem se clatină, orice instituție se remodelează.Vorbim despre instituții publice, despre organizare statală și teritorială, dar și despre sisteme de organizare a relaților la nivel personal. Suntem în plină criză a instituției familiei și a instituției căsniciei. Sunt tot mai multe familii monoparentale, tot mai multe cupluri care nu se leagă prin taina cununiei, tot mai multe divorțuri. Și, cum între 2011 și 2019, Uranus sălășluiește în impetuosul semn al Berbecului, e ușor de dedus că toate ni se întâmplă fulgerător. Totul este contratimp. Relațiile se consumă rapid, indivizii se întâlnesc, se ajută, își achită datoriile pe care le au, își reglează conturile karmice, după care merg mai departe.

  Suferința indică numai o nevoie de vindecare! Căsnicia nu mai este o închisoare  în care trebuie să stai pentru că te-ai legat pentru toată viața! Părinții nu mai stau împreună și se chinuie doar “de dragul” copiilor. Înțelegem astăzi că părinții care întrețin o căsnicie artificială și conflictuală nu fac decât să-și tortureze proprii copii. Când începi să suferi și te complaci, nu mai poți da vina pe constrângerile exterioare! Suferința este doar o alegere convenabilă și o scuză de a nu schimba ceva în propria viață. În momentul în care începi să suferi, soluția nu este să fugi, ci să mergi la cauza suferinței și să începi procesul de vindecare, de curățare a gândurilor și emoțiilor negative, de echilibrare cu tine și cu ceilalți. DACĂ SUFERI ȘI NU FACI NIMIC, ÎNSEAMNĂ CĂ-ȚI PLACE! ÎȚI MERIȚI SOARTA! DACĂ DOAR TE PLÂNGI ȘI NU FACI NICI UN PAS SPRE VINDECARE, EȘTI DOAR UN VAMPIR ENERGETIC!

  PARTENERII și FAMILIA sunt MAEȘTRII noștri ! Împreună cu ei învățăm să ne purificăm sufletul și să iubim!  Oamenii vin, pleacă și revin în viețile noastre pe măsură ce noi avansăm pe noua cale deschisă de energiile care curg acum de sus și se unesc cu ele ce se înalță de jos.

  Vibrația feminină care îmbrățișează Pământul dă peste cap viețile celor atașați numai de valorile materiale, dorința de putere și orgoliu. Vai de cei orgolioși, căci a lor este căderea! Cu cât cad de mai sus, cu atât e mai dureros pentru ei. De asemenea, femeile care manifestă energie masculină predominantă au cele mai mari dificultăți de adaptare la noile realități. Ele resimt un gol pe care nu-și dau seama cu ce ar putea să și-l umple și suferă din cauza pierderii poziției, a statutului, a locului de muncă. Carierismul, ascensiunea socială, proiectarea în exterior, nu mai dau decât satisfacții efemere, oboseală și epuizare, mai ales femeilor “luptătoare”. În aceeași barcă sunt și bărbații care amână viața personală, care au o viață pe care doar o muncesc. Excesul de energie masculină se topește. Viața începe să nu mai fie o luptă, ci o sărbătoare. Cine se luptă cu viața, e declarat învins încă de la linia de start. Echilibrul în toate planurile este totul!

  Poate părea un paradox, dar toate transformările în viteză, care ne trec prin stări contradictorii, suferințe și momente de revoltă, au scopul de a ne aduce în armonie cu noi înșine și cu întregul Cosmos! Totul se petrece alert, cu respirația tăiată, spectaculos. NOUL VAL DE ENERGIE a permis ca, pe Pământ, să coboare ÎNGERII ARMONIEI, care ne ajută să fim noi înșine. Ei se îngrijesc să fim lângă oamenii și în locurile care ne permit să manifestăm în fiecare clipă natura noastră divină. Pe măsură ce ne deschidem sufletul, integrăm experiențele trecutului, transformăm durerile în înțelepciune, atingem un nivel de împlinire necunoscut nouă până acum și creăm o noua lume, răspândind recunoștință, dăruire și iubire.

  Îngerii Armoniei vin la noi să ne inspire! Să-i primim, să ne deschidem aripile și să zburăm! 

            ***  O emisiune interesantă și utilă ... Vizionare Plăcută ! ***


Cu Lumină în Pace și Iubire ! 

Surse:  http://valeriupanoiu.blogspot.ro/