luni, 5 mai 2014

LUMEA - POARTA CATRE TINE


  Dragilor, nu de puține ori v-ați pus întrebări despre voi înșivă și despre lumea înconjurătoare. Omul în decursul veacurilor și-a pus 4 mari întrebări existențiale.
  “Cine sunt?”, “De unde vin?”, “Ce pot să fac?” Încotro mă îndrept?”, însă ar mai fi loc pentru încă o întrebare, și anume, “Ce este iubirea? “
  Măcinat de aceste întrebări existențiale, omul a pornit în căutarea identității sale, în căutarea esenței sale. Creatorul i-a așternut acestuia la picioare lumea, ca fiind harta care să-l orienteze în drumul său prin paradigma dualității.

  Lumea, reflexie a identității, va oglindi mereu și mereu o realitate din sânul căreia sufletul ajuns la maturitate va culege fructele propriei sale esențe. Cine sunt?
   Sunt oare eu acest trup, mă identific cu el? Ce animă acest trup? Sunt rodul imaginației mele sau sunt ceva mai mult de atât? Omul în general, a știut atât de puțin despre sufletul său și despre legile universale, despre spiritualitate în general. Lumea este cadrul perfect din decorul căreia putem să ne construim, să ne inventăm, să punem cărămidă pe cărămidă și să construim conștiinta ce va servi drept scară prin care omul va accesa tărâmurile spirituale, tărâmurile uitate în cenușa profunzimilor umane. Lume-i o idee în care există tot atâtea idei, forme și arhetipuri încât principiul de bază ar putea fi reinventat la nesfârșit. Totul pare să exprime exact aceiași idee, însă sub diferite manifestări.

  În final dacă îți poți răspunde la cele 4 întrebări vei avea o rezultantă care va descrie exact Iubirea, va descrie ideea ideilor - Sursa.
 Tot ceea ce realitatea pune în fața noastră pentru a experimenta, trebuie să ne amintească de noi, de adevărata noastră față.
   Vei “gusta” din mânie și o vei revărsa într-un act de creație, tocmai pentru a-ți da seama dacă te reprezintă. Vei imbrăca “haina urii”, și va constitui un alt act de creație din rodul căruia vei invăța mai multe despre tine.
  Invidia îți va bate la “ușa ființei” pentru a-și etala și ea cucernicia, dar îi vei ghici fața și te vei lepăda de ea, deoarece identificarea cu acest aspect al creației tale, te va depărta de însăși rolul experimentului în sine.
  Vei vrea apoi să te lași la "mâna" umilinței pentru a vedea "balansul" emoțiilor prin care treci. Ignoranța te va "invita la dans" dorind să te conducă către descoperirea tainelor ei ascunse.
  Vei cântări și măsura din toate unghiurile “mugurii prostiei” care vor crește încercând să te identifice cu ea. Sătul/ă, vei rupe și această "căsătorie" cu prostia, iar "divorțul" de ea, îți va lumina drumul către alte mări necucerite.
  Te vei culca pe perna lenii, dorind ca somnul să nu-ți strice poziția strategică în care te-ai cuibărit. Vei visa că ești muncitor/oare și folositor pentru însuși principiul vieții. Te vei trezii și vei cădea în iluzia fricii și vei da din mâini și din picioare, încercând să scapi din efectul paralizant pe care îl produce.
  Urmarit/ă de angoase și neliniști, te vei cățăra pe pereți și vei simți cum disperarea s-a furișat la sânul tău jurându-ți “dragoste eternă”. Te vei uita la chipul ei și te vei extrage lejer din mrejele ei, dar cu lecțiile învățate.
  Egoul aliat cu rațiunea va dori să-ți domine percepția și va duce o puternică luptă cu inima ta. Când vei încerca să i te împotrivești, viclenia lui va fi "ageră" precum este vulturul care își urmărește prada din înălțimile văzduhului. Ființa ta autentică va duce o permanentă luptă având de partea ei inima, vei fi mereu doi într-unul. Vei merge de la “–“infinit la “+” infinit, numai pentru a te descoperi.
  
  Vei judeca aparența creației tale, după nivelul la care ai ajuns ca suflet. Judecata în sine va fi un exemplu pentru cât de evoluat ești ca suflet. Judecata și condamnarea a ceva sau a cuiva îți vor ascuți percepția asupra ta. Te vei întoarce pe toate părțile și vei încerca să întelegi ce e rău și ce e bine.
  Dualitatea și oferta ei vor fi dalta și ciocanul care vor șlefui ființa ta, astfel încat să poți reveni la valoarea ta primordială. Toate acestea, deși sunt instrumente dure prin care ființa noastra este șlefuită pentru a putea discerne jocul în profunzimea lui, nu fac decât să ne redescopere, să înlăture valul iluziei din conștiința noastră comună.
   În actul de creație, de descoperire de sine, totul reprezintă o provocare, pentru nivelul de măiestrie al sufletului. Scenariul filmului este bine pus la punct, înainte de a se trage filmul pe peliculă.
  Paleta de idei și forme care-ți vor filtra ființa pentru a alege conținutul actului de creație, ți se va potrivi ca o manușă, respectând astfel modelul pe care ai dorit să-l experimentezi. 

 Vei întâlni apoi căldura și privirea candidă a copilului de altădată, și vei retrăi clipele de început, atunci când nu-ți păsa de nimic și erai pur și simplu de acolo, acceptând că ești în tot și în toate.
  Bunătatea-ți va zâmbi într-o zi când un străin îți va bate la poartă și va vorbi cu tine, ca și când ar fi fratele tău. Prezența câinelui care se bucură indiferent în ce ape se scaldă sufletul tău, te va lumina și te va încărca, astfel încât să zâmbești vieții. Te vei simți îmbrățișat de natură, atunci când ea își va etala frumusețile, care-ți va fi a ochilor desfătare.
  Pentru a reuși să fi lucid/ă, într-o imensă manifestare de gânduri, va trebui să înveți arta autocontrolului. Conștientizarea implică controlul asupra situațiilor care se interpun pe linia vieții tale.
  Și pentru ce se-ntâmplă toate astea? Pentru a învăța fiecare lecție. Lecțiile predate aici “călesc” sufletul și îi aduc înțelepciune, maturitatea spirituală.
 Atunci când devii conștient de toate acestea, poți trage concluziile experimentului tău. Trecând prin toate aceste emoții și simțiri, vei concluziona în final că nici una nu te reprezintă și că adevărata ta esență este Iubirea.

 Ce joc frumos și minunat! Evident nu toți putem exclama așa ceva.
 La sfârșit, sufletul eliberat de balastul vechilor energii, va lumina în toată splendoarea lui. Unindu-se cu Sinele său Superior, se va contopi cu Sursa și de aici va pleca în descoperirea unor alte universuri de vibrație.

Cristian-Gabriel Voicu

Video completare

Surse :   http://scanteiadivina2014.blogspot.it/