miercuri, 16 septembrie 2015

Interviul săptămânii (48) : Rupert Spira (3)( Despre timp, spațiu, experimentare, realitate )

    Rupert Spira este un profesor yoga al tradiției non-dualiste a sivaismului kashmirian și terapeut. S-a născut în 1960 în Anglia, locuiește în Oxford, cu soția lui, Ellen și fiul sau MatthewDe asemenea oferă workshopuri, întâlniri diverse și retrageri în toată lumea. 
   Cu poezia lui Rumi s-a întâlnit pe când avea doar 15 ani. La scurt timp după această întâlnire a învăţat dansul sacru specific credinţei sufi, Mevlevi, un dans-rugăciune şi meditaţie. A urmat întâlnirea cu primul său profesor, dr. Francis Roles, fost student al lui Shantananda Saraswati, Shankaracharya Nordului Indiei. Sub îndrumarea dr. Roles, Rupert Spira a învăţat meditaţia cu mantre, dar şi despre Advaita sau Non-dualitate. Aceasta a constituit fundația practicii sale pentru următorii 25 de ani.

    Interviul cu Rupert Spira, cuprinde următoarele întrebări :  
*  Ce anume este timpul ? este sursa dualității ? Oare perceperea timpului este sursa dualității ? Oare mintea numește "timp" ceva ce este întotdeauna prezent  Care este relația dintre timp și sinele individual (separat) ? Oare conștiința este sursa sinelui individual ? Când se transformă emoțiile în suferință psihologică ? Cum abordați oamenii în activitatea dumneavoastră ? Auzim adesea "acceptă-ți sentimentele". Ce anume înseamnă asta ? Cine ești tu ? *  Cu Lumină în Pace și Iubire !   
   Paul Paulică

  Sursa   scienceandnonduality.com