miercuri, 17 mai 2017

Interviul ND (58) : James Fadiman (Cercetare, timp, conștiință, psihedelice, experiență)


   James Fadiman (născut în 1939) este un psiholog american și scriitor. El este recunoscut pentru activitatea sa vastă în domeniul psihodelicelor. A fost co-fondator , împreună cu Robert Frager de la Institutul de Psihologie Transpersonală, care mai târziu a devenit Universitatea din Sofia (California) , unde a fost profesor în studii psihedelice.  Fadiman s-a născut în Los Angeles , și a trăit în Westwood . Tatăl sau, William Fadiman, a fost un editor și producător de povești, și critic de carte în Hollywood ,  una dintre creditele sale fiind ultima frontieră .
    În timp ce în Paris , prietenul său si fost profesor, Ram Dass (pe atunci cunoscut sub numele de Richard Alpert ), i-a prezentat psilocibin .  Fadiman făcea parte din echipa de psihedelice în experimentul de rezolvare a problemelor , care a fost oprit brusc în 1966.   El a fost un președinte al Asociației de Psihologie Transpersonala .  El a fost, de asemenea,  un director la Institutul de Stiinte Noetice. Fadiman a primit o diplomă de Arte  grad de la Universitatea Harvard și un masterat și un doctorat (atât în psihologie) de la  Universitatea Stanford . 
   Fadiman și Robert Frager au publicat un manual despre teoria personalității, care a fost unul dintre primele care încorporează teorii orientale ale personalității , alături de abordări occidentale.  Personalitate și Creștere Personală a fost republicată în șapte ediții începând din 2012. 
   Este căsătorit cu realizatoarea de filme documentare Dorothy Fadiman   .
    Interviul cu James Fadiman, cuprinde următoarele întrebări :  
  *  Ai vrea să-ți descrii domeniul de cercetare? Ce anume este timpulCum ai defini o anumită stare a conștiinței?  Care este diferența dintre iluminare și o experiență psihedelică profundă? Despre ce substanțe psihedelice vorbim, de fapt? Cum rămâne cu DMT sau Ayuhuasca? Oare percepția noastră temporală este afectată de psihedelice? Oare psihedelicele sunt un portal către trezire? De ce crezi că psihedelicele au devenit ilegale? Oare o aventură psihedelică poate fi amenințătoare? Oare psihedelicele pot înlătura povestea fictivă numită timp? Oare psihedelicele distrug tiparele pe care ni le-am clădit în viață? Oare o singură experiență este suficientă pentru sfărâmarea tiparelor noastre? Oare psihedelicele ar trebui să fie folosite cu înțelepciune? Oare psihedelicele joacă vreun rol în această nouă trezire socială? Oare ne poți împărtăși una dintre cele mai puternice intuiții pe care le-ai avut într-o călătorie psihedelică? Cine ești tu?  *

  •    Ghidul Psychedelic Explorer prezintă practici pentru călătorii psihedelice în condiții de siguranță și cu succes, incluzând beneficiile de a avea un ghid și cum să fie un ghid.
  •    Cartea revizuiește valoarea psihedelicelor pentru vindecare și auto-descoperire precum și modul în care LSD a facilitat rezolvarea de probleme științifice și tehnice.
  •    Acesta dezvăluie modul în care ultra-doze mici îmbunătățește functionarea cognitivă, echilibrul emoțional, și rezistența fizică.
  •    Anul acela, 600.000 de oameni numai în SUA vor fi încercat LSD-ul pentru prima dată, unindu-se celor 23 de milioane care deja au experimentat cu această substanță.    
  •   Numit „autoritatea cea mai înțeleaptă și mai respectată din SUA în psihedelice și utilizarea lor“, James Fadiman a fost implicat în cercetarea psihedelică din anii 1960. 
  •    Ghidul Psychedelic Explorer abordează efectele imediate și pe termen lung de utilizare a psihodelicelor în scop spiritual (doză mare), terapeutică (doză moderată), și de rezolvare a problemelor (doze mici). Fadiman prezintă cele mai bune practici pentru călătorii sigure, sacre enteogenice învățate de-a lungul celor peste 40 de ani de experiență - din beneficiile de a avea un ghid sensibil în timpul unei sesiuni (și cum să fie unul) la importanța pregătirii și intenția pre-sesiunii.
  •   James Fadiman analizează cele mai recente, precum și cercetarea neglijată(!?) în valoarea psihoterapeutică a utilizării drogului vizionar pentru creșterea gradului de conștientizare cu caracter personal și o serie de condiții medicale grave, inclusiv studiul său recent cu privire la motivele și rezultatele utilizării psihedelicelor printre sute de studenți și profesioniști . El dezvăluie noi utilizări pentru LSD și alte substanțe psihedelice, inclusiv doze extrem de mici pentru îmbunătățirea funcționării cognitive și echilibrul emoțional. Avertizând că psihedelicele nu sunt pentru toată lumea, el risipește miturile și percepțiile eronate despre psihedelice care circulă în manuale și clinici, precum și pe internet. Explorând experiențele ce au schimbat viețile de Ram Dass, Timothy Leary, Aldous Huxley, și Huston Smith, precum Francis Crick și Steve Jobs, James Fadiman arată cum psihedelice, folosite cu înțelepciune, poate duce nu numai la vindecare, ci și la descoperiri științifice și spirituale.
 Vizionare Plăcută !

 


  Link alternativ  . . .  https://goo.gl/wd8g5T

   Cu Lumină în Pace și Iubire !
Paul Paulică

  Surse https://en.wikipedia.org/wiki/James_Fadiman
 http://www.jamesfadiman.com/ și 
http://www.psychedelicexplorersguide.com/